Julian van Blijderveen

Waar ben jij mee bezig in de politiek (portefeuille)?

  • Financiën & bedrijfsvoering
  • Inwoners & bestuur
  • Duurzaamheid

In welk dorp woon je: Lienden

Wie ben je? 
Ik ben Julian van Blijderveen en ik ben 23 jaar. Al mijn hele leven woon ik in Lienden. In het dagelijks leven ben ik (Pre-)master student Management Publieke Sector aan de Universiteit van Leiden. Bij de gemeenteraadverkiezingen van maart 2022 ben ik gekozen als raadslid voor de VVD.

Welke politieke doelen wil je bereiken? 
We wonen in een mooie gemeente, maar er zijn dingen die nog beter kunnen. Hervorming en vernieuwing zijn de kern voor een nog mooiere gemeente Buren. Het betrekken van jongere generaties is hierin van groot belang. Zeker nu er grote generatieoverstijgende vraagstukken op ons afkomen. Denk aan de wooncrisis, de energietransitie en de inrichting van onze fysieke leefomgeving. 

Hervorming en vernieuwing zijn belangrijk als we een gemeente met bestaansrecht willen blijven. Maar minstens zo belangrijk is dat we als gemeente onze financiën op orde hebben. Op dit moment verkeert Buren in financieel zwaar weer. De komende jaren moet hier verandering in komen. Met gemeenschapsgeld moet juist en zorgvuldig worden omgegaan. Dat houdt in: geen projecten waarbij de gemeente grote financiële risico’s neemt en niet meer geld uitgeven dan dat er binnenkomt!

Wat maakt jou een goed volksvertegenwoordiger? 
Het luisteren naar inwoners vind ik erg belangrijk. Ik ga ook graag met jou in gesprek! Daarnaast draait in de politiek om het verbinden tussen verschillende groeperingen en instanties binnen en buiten de politiek. Ik hoop hier met mijn bestuurskundige achtergrond van waarde te kunnen zijn.

Neem gerust contact met me op: 
Telefoon: 06-34364760
E-mail: jblijderveen@gemeenteraadburen.nl
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/julian-van-blijderveen-460717177/
Twitter: https://twitter.com/JulianvanBlij