Slim en duurzaam groen

Als het gaat om energie moet Buren verduurzamen. Huizen gaan langzaam van het gas af, zonneparken verschijnen in het landschap. Dat vraagt om verstandige keuzes. De VVD Buren wil dat verduurzaming betaalbaar blijft voor gewone gezinnen en ondernemers. 

Grote projecten zoals windturbines en zonnevelden kunnen alleen op onze steun rekenen wanneer het merendeel van de betrokken inwoners geen bezwaar heeft en het elektriciteitsnet ter plaatse voldoende capaciteit heeft. 

Horizonvervuiling willen wij tegengaan en draagvlak onder inwoners is erg belangrijk. Zo zorgen we ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst en we onze gemeente schoon en leefbaar houden. 

Duurzaamheid in de eigen woning is volgens de VVD een eigen verantwoordelijkheid. Het stimuleren van inwoners om hun huizen te verduurzamen kan tot op zekere hoogte op onze steun rekenen. Daarbij is het isoleren van woningen voor de VVD de beste eerste stap die inwoners kunnen nemen. 

Ook zonnepanelen op daken of het installeren van een warmtepomp is voor de VVD een prima insteek om vanuit eigen verantwoording deel te nemen aan de energietransitie.