Een bloeiende economie

Ondernemers horen voldoende ruimte te krijgen om aan de slag te kunnen. Juist lokale bedrijven hebben een moeilijke tijd achter de rug. We willen niet dat zij van het kastje naar de muur worden gestuurd. We geven hen snel en duidelijk antwoord op vragen en denken mee over de beste oplossing. Waar kan de gemeente faciliteren, waar kan de gemeente ondersteunen? 

Ook hier geldt; “De gemeente is er voor jou”! 

De VVD Buren wil dat er in onze gemeente voldoende werkgelegenheid is. Want werk is zoveel meer dan een inkomen. Het is het gevoel dat je bijdraagt aan de samenleving en het zorgt voor contact met collega’s. 

De huidige regelgeving over de openingstijden van de winkels willen wij handhaven en dus de ondernemers zelf laten beslissen of ze op zondag wel of niet open zijn. 

Om het toerisme te simuleren is de VVD voor het behoud van klompenpaden, het aanleggen van fietsroutes en het toestaan van nevenactiviteiten op onze boerenbedrijven zoals landwinkels en minicampings.

Reizen is belangrijk! Onze gemeente is blij met toeristen en moet er dan ook alles aan doen om die toerist veilig en snel te laten reizen naar en vanuit onze gemeente. Wel hebben wij onze zorgen over de toenemende overlast die (vooral) motoren veroorzaken op onze dijken. Daar moet een oplossing voor gevonden worden. 

Onze inwoners die werken, of misschien wel een onderneming hebben in de gemeente zullen baat hebben bij goede verbindingen voor woon-werkverkeer. 

Ook onze agrarische ondernemers hebben goede en veilige wegen nodig, al hoeft niet iedere binnenweg eruit te zien als een provinciale weg. 

De VVD wil graag het bestaande wegennet handhaven en onderhouden op het huidige niveau en investeren als er reden is voor nieuwe wegen. 

Het openbaar vervoer is niet overal in onze gemeente goed geregeld. Dit wordt gefaciliteerd door de provincie en niet door de gemeente. De gemeente zal dus in gesprek moeten met de provincie om onze gemeente mobiel te houden. De VVD is van mening dat wanneer er echt geen openbaar vervoer meer is voor bepaalde plaatsen in onze gemeente, we moeten overwegen om te investeren in noodzakelijk gemeentelijk vervoer. 

Parkeren is in een aantal kernen een probleem. Een vorm van een parkeervergunningstelsel in de probleemgebieden zou voor de VVD bespreekbaar zijn.