Ons nieuwe burgerlid William Honders stelt zich voor!

Waar ben jij mee bezig in de politiek (portefeuille)?

  • Asielbeleid;
  • Ondernemers;
  • Woningbouw voor jongeren.

In welk dorp woon je: Eck & Wiel

Wie ben je?
Mijn naam is William Honders (37). Ik ben vader van een prachtige dochter en samenwonend met mijn vriendin Joyce. In mijn dagelijks leven ben ik eigenaar van Tuinhuismakelaar, mede-eigenaar van BakkerBetonwaren en sinds kort burgerraadslid voor de VVD Buren. Ik ben recht voor zijn raap en heb een no-nonsens mentaliteit!

Welke politieke doelen wil je bereiken?
Als burgerraadslid wil ik in Buren een rechts geluid laten horen. Ik vind het belangrijk dat we staan voor onze inwoners. Het is bijvoorbeeld schandalig dat er mensen zijn die naar de voedselbank moeten!

In de gemeentepolitiek van Buren zijn amper ondernemers actief en dat kan ik wel begrijpen. Wanneer je in de politiek iets wilt bereiken, zal je geduld moeten hebben. In het bedrijfsleven is dat totaal anders. Ik ben echter van mening dat je als ondernemer dicht bij het vuur moet zitten. Anders kan je nooit wat veranderen!

Een groot vraagstuk op dit moment is de woningnood. Ik wil dat de gemeente haast gaat maken met het realiseren van woningen. Het is belangrijk dat dit woningen zijn waar onze jongeren en ouderen voor in aanmerking komen!

Het allerbelangrijkste vind ik dat we moeten leven en dat we als gemeentebestuur vooral ook laten leven!

Wat maakt jou een goed volksvertegenwoordiger?
Je kan mij niet omschrijven als ‘standaard-ambtenaar’. Ik weet ook niet of ik een goede politicus zal zijn. Daarentegen zal ik er alles aan doen – voor de volle 100% - om ervoor de mensen te zijn en om mijn gedachtegoed na te streven!

Neem gerust contact met me op:
E-mail: whonders@gemeenteraadburen.nl