Maidenspeech Julian van Blijderveen

Om te beginnen bedankte Julian de kiezers die hem het vertrouwen hebben gegeven tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Met dat vertrouwen gaat hij keihard aan de slag om onze gemeente een stukje mooier te maken.

Het eerste betoog van Julian ging over budgetoverhevelingen van 2021 naar 2022.

Budgetoverhevelingen gaan over budgetten die in het afgelopen jaar niet of niet volledig gebruikt zijn. Het college van Burgemeester en Wethouders vroeg de gemeenteraad deze budgetten over te hevelen naar het nieuwe jaar. De gemeenteraad is de baas over de begroting en bepaald daarmee of de voorgestelde overhevelingen ook daadwerkelijk kunnen plaatsvinden.

Gezien de zorgwekkende financiƫle situatie van de gemeente, was het des te meer van belang dat er kritisch gekeken werd naar de voorgestelde overhevelingen. De voorgestelde budgetoverhevelingen lieten zien dat voor het merendeel van de projecten gevraagd werd het volledige ongebruikte budget over te hevelen, vaak zonder dat hier een goede onderbouwing aan ten grondslag lag.

Om in de toekomst kritischer te kijken naar de jaarlijkse budgetoverhevelingen dienden we samen met het CDA, PvdA/GroenLinks en Gemeentebelangen een motie in. De motie is unaniem aangenomen. Fantastisch voor Julian, een prachtige start van zijn politieke loopbaan!

Bekijk de maidenspeech van Julian door te klikken op deze link: https://channel.royalcast.com/webcast/buren/20220426_1?start=1843121