Hans van Vierssen

Waar ben jij mee bezig in de politiek (portefeuille)?

  • Wonen, werk & recreatie
  • Fysieke leefomgeving
  • Veiligheid

In welk dorp woon je: Lingemeer 

Wie ben je?  Ik ben getrouwd met Monique en heb twee volwassen kinderen. Kevin en Tessa studeren respectievelijk in Den Haag en Nijmegen. Ik ben al 38 jaar werkzaam bij defensie. Met het Korps Mariniers ben ik over de hele wereld geweest en heb veel mooie en ook minder mooie dingen gezien. Bosnië 1998 en Irak 2003/2004 waren hoogte- maar ook dieptepunten. Op 1 mei zal ik met functioneel leeftijd ontslag gaan bij defensie. Ik zal dan extra tijd kunnen besteden aan de lokale politiek.

Ik vind maatschappelijke betrokkenheid erg belangrijk in mijn dagelijkse leven. Ik heb dan ook in de afgelopen jaren diverse bestuursfuncties bekleed in lokale verenigingen, maar ben momenteel alleen nog voorzitter van de stichting Veteranen Buren. We organiseren o.a. de jaarlijkse veteranendag en een aantal veteranencafé’s in de gemeente Buren. 

Welke politieke doelen wil je bereiken? Ik vind het belangrijk dat onze inwoners zelf een grote inbreng kunnen hebben in hoe hun leefomgeving eruitziet. Inspraak is heel belangrijk en moet vaker tot uiting komen dat eens in de vier jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen. We moeten daarom doorlopend investeren in de dialoog met onze inwoners.

Verder vind ik het belangrijk dat onze inwoners tegen een minimum aan lasten een maximaal woongenot in onze gemeente kunnen krijgen. Een gemeente die er voor de inwoners is en niet andersom.

Wat maakt jou een goed volksvertegenwoordiger? 
Ik ben iemand die vol overgave ergens aan begint en het dan ook af wil maken. Ook wil ik graag met realisme kijken naar zaken die op ons afkomen. Kan het financieel, is het maatschappelijk wenselijk en is het goed voor onze gemeente.

Je kunt me bereiken via:

Email               : hvierssen@gemeenteraadburen.nl 

LinkedIn         :https://www.linkedin.com/in/hansvanvierssen