Herold van Vessem

Waar ben jij mee bezig in de politiek?

  • Financiën & belastingen;
  • Bouwen & wonen;
  • Duurzaamheid.

In welk dorp woon je: Lienden

Wie ben je?

Ik ben Herold van Vessem (1991) en ben geboren en getogen in het dorp Lienden. Ik ben opgegroeid in een ondernemend gezin met drie kinderen. Na de middelbare school ben ik een ondernemers opleiding gaan volgen en ben ik werkzaam geweest in ons familiebedrijf. Vervolgens bewust gekozen om bij externe organisaties te gaan werken zodat ik mijzelf breder kan ontwikkelen.

Na een aantal jaren met veel plezier werkzaam te zijn geweest in de detailhandel heeft het fiscaal recht mijn aandacht getrokken. Ik raakte geïnspireerd in dit vakgebied vanwege mijn affiniteit met de economie en het belastingrecht. Naast mijn hbo-studie fiscaal recht en economie ben ik gaan werken op een belastingadvieskantoor. Tijdens deze studie en het werken in de praktijk wilde ik mijzelf graag verder ontwikkelen en meer verdiepen in het belastingrecht. Dat heeft geleid tot volgen van de masteropleiding fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als fiscaal jurist/belastingadviseur bij een accountants- en belastingadvieskantoor.

Welke politieke doelen wil je bereiken?

We wonen in een prachtige gemeente maar er zijn diverse zaken die beter kunnen. Met name op het gebied van bouwen en wonen hebben we enorme uitdagingen. We moeten ons sterk maken dat ook jongeren in onze gemeente kunnen blijven wonen. Dat betekent dat we aanzienlijk meer betaalbare huizen moeten gaan bouwen. Daarnaast moeten we zorgen dat we een financieel gezonde en vooruitstrevende gemeente zijn waar we trots op kunnen zijn.

Wat maakt jou een goed volksvertegenwoordiger?

Ik heb een positieve instelling en wil graag iets voor anderen betekenen. Daarom wil ik mij graag inzetten voor onze gemeente. Ik ben mij bewust van de (politieke) verschillen, maar wil juist opzoek naar de verbinding. Samen kun je komen tot effectieve oplossingen. Om dat te kunnen bereiken moeten we met elkaar de dialoog aangaan. Daarbij vind ik het belangrijk dat burgerparticipatie mogelijk is. Hierbij gaat het om het betrekken van en de betrokkenheid van inwoners bij het gemeentebeleid. Maar ook om het nemen van initiatieven, het inspelen op ideeën en denkkracht van inwoners door burgerinitiatieven te faciliteren.

Laten we met elkaar in gesprek gaan!

 

Heb je een vraag of wil je iets delen, dan hoor ik dat graag:

Email: hvessem@gemeenteraadburen.nl

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/heroldvanvessem